wereldkeuken-30.jpg
 

RESTAURANT
DE WERELDKEUKEN

EEN UNIEKE ERVARING met Wereldse gerechten

 

Heerlijke en unieke gerechten uit de hele wereld: persoonlijk bereid, geserveerd en gepresenteerd door Nieuwe Haarlemmers!

Fotografie door ANOUK

In de Wereldkeuken werken mensen van over de hele wereld bij elkaar als een familie en samen koken zij de meest verrassende, bijzondere en smaakvolle gerechten. Als een ode aan waar zij vandaan komen, als een herinnering aan wat zij achterlieten.

Iedere week koken en serveren wij een wisselend menu waarop gerechten uit verschillende landen staan. Syrisch, Somalisch, Palestijns, Iraans, Thais, elke week weer andere gerechten, afhankelijk van de nationaliteit van onze chefs van de avond. Naast gerechten met vlees en/of vis is er een vegetarische optie. Ons vlees is altijd Halal. De prijs van een 3-gangen menu is € 22,50.

Je bent van harte welkom in ons restaurant tussen 18:00-18:30 uur. Onze medewerkers stellen zich persoonlijk voor en vertellen welk gerecht zij hebben bereid en waar het gerecht vandaan komt. Heeft u vragen over de gerechten? Stel ze gerust! Onze mensen oefenen graag de Nederlandse taal en vertellen met liefde meer over hun gerechten!

Mocht 18:30 geen haalbare tijd zijn, neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Maak je avond compleet en bezoek na afloop van je diner ook een activiteit van de Pletterij. Kijk op de agenda van de Pletterij voor het programma.

 

OPENINGSTIJDEn

Donderdag & vrijdagavond Aanvang: 18:00-18:30

ADRES

De Pletterij
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

CONTACT

Voor reserveringen kun je het reserveringenformulier op deze pagina invullen of stuur Anne-Marie Gieske een Whatsapp via 0623331221.

Tijdens kantooruren zijn wij ook op bovenstaand nummer telefonisch bereikbaar.

Voor andere vragen over de Wereldkeuken kun je een mail sturen naar eten@wereldkeukenhaarlem.nl of Mirjam Rentema bellen via 0610449115.

Maak een reservering

Wij nemen binnen 24 uur contact op om de reservering te bevestigen.

Naam *
Naam
Datum (alleen op donderdag en vrijdag) *
Datum (alleen op donderdag en vrijdag)
 

CONTACT

Voor telefonische reserveringen kunt u bellen of Whatsappen met Anne-Marie Gieske via 0623331221 (uitsluitend tijdens kantooruren).

 
 

Werk mee met de Wereldkeuken

In het restaurant van de Wereldkeuken koken Nieuwe Haarlemmers elke donderdag- en vrijdagavond als vrijwilliger de favoriete gerechten uit hun moederland. De Wereldkeuken geeft ze een nieuwe kans als kok, maar ook als gastheer/gastvrouw in de bediening. Het is dé plek in Haarlem voor ontmoetingen met andere culturen. Ervaren vrijwilligers kunnen extra werkervaring opdoen binnen de catering. Ook krijgen zij hier een vergoeding voor hun werkzaamheden. We nodigen je van harte uit voor een kennismaking met onze vrijwilligers op één van onze restaurantavonden.

Als je de Wereldkeuken een goed initiatief vindt en je wilt met ons meewerken, dan kan dat door bij ons te komen eten of door catering af te nemen, maar ook door sponsoring in de vorm van goederen, personele inzet, dienstverlening of een donatie. Door jouw hulp wordt het mogelijk om meer Nieuwe Haarlemmers te begeleiden beter te integreren en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Wij betrekken jou en jouw organisatie graag bij de Wereldkeuken. Je bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

  • We zoeken chef-koks die onze vrijwilligers korte workshops zouden kunnen geven. Denk aan snijtechnieken, hippe decoratie van gerechten, nieuwe kooktechnieken, alles is leuk!

  • We zoeken vervoer voor onze vrijwilligers naar activiteiten.

  • We zoeken begeleiding bij onze handwerk, naaiwerk en kunstgroepen.

  • We zoeken bedrijven met wie we een langdurig samenwerkingsverband kunnen opbouwen, bijvoorbeeld door middel van sollicitatietraining of andere hulp.

  • We kunnen nog zoveel hulp gebruiken!

 

Voor meer informatie over de Wereldkeuken kunt u contact opnemen met Mirjam Rentema via: 0610449115 (niet voor reserveringen).

NL71TRIO0391026615

Triodos bank t.n.v. Stichting Wereldkeuken

 

Onze partners